Group Meeting Report of the Dragon Boat Festival(端午节会议纪要)

Time: 2016.06.21

The following are summaries from the attendees:

6月9日是丙申猴年端阳节。猴年马月贺端阳,龙舟飞渡各一方;直身正行阴阳化,心艾灵灵瑞千祥。夏季阳气旺盛,人的参悟能力高,容易有创新型成果,不过也容易心浮气躁。
大概从端午放假起我就考虑如何在暑期与同学们同步共进,随后分别接待了来自加拿大、美国、西班牙的同行学者。在与大家增长见闻、拓展合作的同时,更有点担心团队自身内功的修炼。就我本人,从智能感知与计算和无线网络领域切换到利用生物医学设备、结合中国传统文化探究人(脑)的奥秘、促进身心健康,是个不小的转变。这种研究领域的切换,带来的一个直接结果是,如何带领同学们从头开始,一元复始,继往开来。
兴趣是最好的老师,勤奋是最佳的方法。在暑期我希望同学们能够利用天时,集中精力做些有意思的研究。导师的一个重要的任务是指引道路,这样根据实验室成员结构,留学生基本上每人一个课题和相关任务,中国学生大概研究生与本科生搭配,在阅读文献资料的基础上争取发现下一步的具体课题。通过组会和后续沟通,大家基本上明确了做什么和怎么做,然后就是要践行了。同学们,Are You Ready? (张远)

On August 30th, 2016, USlab members met for a progress update meeting. The meeting started at about 3:15 pm and lasted for about 2 hours. 4 freshmen, 2 juniors, and 3 seniors took part in the meeting. Professor Zhang Yuan shared his experiences of Australia with everyone and also gave them presents he brought for them. Every member shared his/her experiences of research work and traveling etc. during the past 2 months i.e. July-August. Every member was asked to first reminiscence the tasks assigned to them in the last meeting at the end of June and then to present the updates about their work progress. Professor Zhang Yuan encouraged and appreciated all the members on their hard work. He also gave them advice on their future work. (Sarah)

The main discuss of the meeting was our work routines for the coming summer vacation (July and August 2016). We were all given our various job assignments for the 2 months which includes (but not limited to) completing our current research tasks, working on new research papers and writing an essay about our life and study here at the university and in Jinan in general. In conclusion, we are all expected to meet again next semester (Fall 2016) to discuss the progress of various tasks. (Alex)

The meeting was to discuss about the work need to be considered during the summer vacation. Our Professor assigned various tasks to the all lab members. Two tasks have been assigned to me as, write another paper based on the current work and search possible future research topic.(MD)